In gesprek met Peter van den Heuvel


Wie ben je?

Mijn naam is Peter van den Heuvel en ik ben één van de medewerkers van de afdeling Technische Dienst. Ik ben 44 jaar en ik woon in Middelburg. Dit traject van Middelburg naar Goes, en weer terug, doe ik vrijwel iedere dag via de vouwfiets/trein combinatie. Ik ben verantwoordelijk voor de eerstelijns technische support op de Technische Dienst, of ook wel de TD. Hierbij help ik onze klanten die technische (computer) problemen hebben die niet software gerelateerd zijn. Ik werk bij Colijn vanaf 1998, dus in september dit jaar ben ik 20 jaar in dienst!


Peter van den Heuvel - Technische Dienst Colijn IT
Wat is je studierichting en werkervaring?

Na mijn HAVO opleiding in Middelburg ben ik in eerste instantie naar het Conservatorium gegaan. Ik was (en ben) namelijk enorm graag bezig met muziek; muziek maken, luisteren en componeren, maar daarover later meer. Na een jaar ben ik echter met deze opleiding gestopt, omdat ik het niet zag zitten om professioneel muzikant te worden. In mijn vrije tijd was ik, naast de muziek, ook veel bezig met ICT, dus besloot ik om de overstap te maken naar de MTS IT in Vlissingen. Nu is dat het SCALDA en mijn opleiding is vergelijkbaar met wat ze nu ICT- en netwerkbeheer noemen.


Hoe ben je vervolgens bij Colijn IT gekomen?

Door te solliciteren op een vacature. Nadat ik mijn opleiding afgerond had, was ik op zoek naar werk. Ik had op een Sales vacature bij Colijn IT gereageerd, maar tijdens het gesprek bleek dat mijn interesse toch meer bij de technische kant van wat we hier doen, lag. Aangezien er toen ook een plekje vrij was bij de TD, ben ik daarvoor aangenomen! In eerste instantie heb ik vervolgens één jaar op de buitendienst gewerkt. Ik ging dus naar klanten toe om hardware aan te sluiten, netwerken in te richten, etc. Na dat jaar ben ik eerstelijns technische support gaan doen, omdat dit mij beter lag. In deze functie houd ik mij bezig met de technische storingen, niet software gerelateerd, die onze klanten kunnen hebben. Dit kan van alles zijn, van een kassabonprinter die niet werkt tot een PC die niet wil inloggen tot een vastzittende server. Storingen die we snel kunnen oplossen, los ik zelf op. Problemen waar meer uitzoekwerk, en dus meer tijd, voor nodig is en problemen waar echt iemand naartoe moet, zet ik vervolgens intern door zodat één van mijn collega’s op de Technische Dienst dit op kan pakken.


Peter van den Heuvel technische support
Hoe krijg je energie van je werk?

Van koffie! Maar natuurlijk ook van het werk zelf! Ten eerste natuurlijk het contact met onze klanten en de voldoening die het geeft als klanten weer verder kunnen met mijn oplossing. Daarnaast is het werk wat ik doe heel veelzijdig en het is altijd weer de uitdaging bij een storing om erachter te komen wat er precies aan de hand kan zijn. Natuurlijk zijn er altijd wel zaken die je vaak terug ziet komen, maar 9 van de 10 keer is het absoluut niet iedere keer hetzelfde. Het is dan vervolgens onze taak om zo snel mogelijk erachter zien te komen wat het probleem is en dit op te lossen, zodat de klant weer verder kan. En de techniek verandert natuurlijk razendsnel. In die 20 jaar dat ik op de TD werk, is er veel veranderd! Vroeger moesten we nog met een modem inbellen en voor veel zaken moesten we bij de klant langs komen. Nu kunnen we veel via internet en Teamviewer doen, waardoor we veel meer op afstand kunnen regelen en dat is makkelijker en werkt veel sneller. Ook voor onze klanten is dit natuurlijk fijn, omdat we kleine problemen zo heel snel kunnen verhelpen en zij heel snel weer verder kunnen.


Peter van den Heuvel - Technische Dienst Colijn IT

Wat doe je naast werken bij Colijn?

Ik zei het in het begin al even; in mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met muziek, zowel luisteren, spelen als maken, dus componeren en arrangeren. Ik speel zowel op het orgel alsook de piano en op beide instrumenten afwisselend. Op zondagmorgen speel ik als organist in Koudekerke en daarnaast ben ik begeleider van het katholieke kerkkoor in Middelburg. Hiervoor oefenen we doordeweeks en daarnaast doen we regelmatig een optreden als gastkoor.

De muziek waar ik naar luister is vaak heel divers. Ik heb geen specifieke voorkeur voor muziek en luister van klassiek tot black metal. Verder kan ik me ook prima vermaken met een avondje gamen.