In gesprek met Peter van de Woestijne.


Wie ben je?

Ik ben Peter van de Woestijne, één van de medewerkers van de software supportafdeling van Colijn IT. Ik ben een 21-jarige jongeman, wat mij de jongste medewerker van Colijn IT maakt. Geboren en opgegroeid in het Betuwse dorp Opheusden, na 9 jaar samen met het gezin verhuisd richting Zeeland. Na wat omzwervingen in Vlissingen en Middelburg, is mijn standplaats nu Terneuzen. 

PetervdW
Wat is je studierichting en werkervaring?

Tussen 2010 en 2013 heb ik mijn MBO opleiding Bedrijfsadministratie aan het Hoornbeeck College in Goes gevolgd. Een goede en succesvolle studie.

Hoornbeeck logo

Na deze studie moest ik kiezen tussen werken of studeren. Ik koos voor het laatste. Ik schreef mij in voor de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Zeeland. In het tweede semester kwam naar boven dat deze opleiding niet bij mijn persoonlijkheid paste. Ik ben iemand die door de praktijk het beste leert. Na dit besluit ben ik meteen naar passend werk gaan zoeken.

 hz logo

Na een aantal maanden actief te zijn bij een bank als assistent controller, ben ik in de functie afdelingsverantwoordelijke aan de slag gegaan bij een supermarkt (de grote geel met zwarte).


Hoe ben je bij Colijn IT gekomen?

Na een half jaar ben ik verder gaan kijken naar een nieuwe uitdaging en kwam de vacature bij Colijn IT tegen. Dit sprak mij gelijk aan, omdat ik tijdens mijn MBO opleiding bij diverse stages ervaring had opgedaan in ERP systemen. Verder had ik de HBO opleiding commerciële economie gekozen, omdat daar klantcontact en klanttevredenheid centraal staat. Wat is er dan mooier dan een kans te krijgen binnen een bedrijf wat zo dicht bij de klant staat als Colijn? 


Hoe krijg je energie van je werk?

Het werken bij Colijn is voor mij zeer interessant, omdat ik dagelijks nieuwe dingen leer en ontdek. De afwisseling van vragen en klanten, maakt het ook nog eens leuk werk. Het is mijn doel om de klant op een zo goed en effectief mogelijke manier te helpen, zodat de klant na ons telefoongesprek of mailcontact weer verder kan. Naast het standaard helpen van de klant, vind ik het leuk om me te verdiepen in de klant, haar bedrijfsprocessen te leren begrijpen en de klant op die manier nog extra tips of advies mee te geven.

Momenteel ben ik langer dan een jaar in dienst bij Colijn en wil ik me, op termijn, verder ontwikkelen binnen het bedrijf. Wie weet wat de toekomst ons brengt…


Wat doe je naast werken bij Colijn IT?

Wanneer ik ’s avonds thuis kom na een dag werken, ben ik met enige regelmaat op een voetbalveld te vinden, hetzij zelf spelen of een wedstrijd fluiten. Als het mooi weer is, vind ik het goed toeven op een terrasje met het goede gezelschap van vrienden en een hapje en drankje. Verder kan ik me prima vermaken met een avondje gamen of een goede Netflix serie.

vvzaamslag


Mocht u vragen hebben over onze software, dan kunt u mij bereiken via: peterw@colijn-it.nl, tot snel!