In gesprek met René Wansink

Rene Wansink

Wie ben je?

Mijn naam is René Wansink en ik ben 46 jaar. Ik woon in Middelburg samen met mijn vriendin Angelique en samen hebben we twee kinderen, twee jongens, één van 9 en één van 7 jaar. Oorspronkelijk kom ik uit Zierikzee, waar mijn ouders nog steeds wonen, en in 1999 ben ik voor Colijn IT naar Goes verhuisd. Na een tijdje in Goes gewoond te hebben, ben ik uiteindelijk met mijn vriendin naar Middelburg verhuisd.

Inmiddels werk ik nu al 21 jaar bij Colijn IT, vanaf 21 oktober 1996. Ik ben daar begonnen op de support afdeling en tot een jaar of 10 geleden deed ik zowel support als consultancy werkzaamheden. Nu ben ik teamleader van de support afdeling en focus ik me op de meldingen die wat meer uitzoekwerk vragen. Daarnaast houd ik me ook bezig met maatwerk aanvragen voor klanten en het maken van lay-outs en allerlei soorten overzichten in BI of Excel. Verder ben ik binnen Colijn, samen met een andere collega, ook BHV’er.


Wat is je studierichting en werkervaring?

Na mijn Havo in Zierikzee heb ik het MLO, het Middelbaar Laboratoriumonderwijs, gedaan. Hierna heb ik de HBO opleiding Organische chemie / Petrochemie op de HZ in Vlissingen gedaan en ben ik afgestudeerd. Na deze opleiding heb ik nog een post-HBO opleiding tot Commercieel Ingenieur gedaan om de brug te leren slaan tussen commercie en techniek. Nadat ik afgestudeerd was, was het lastig om passend werk te vinden in dit vakgebied. Daarnaast had ik ook nog mijn twijfels of ik wel mijn hele leven in het laboratorium zou willen werken.


Hoe ben je vervolgens dan bij Colijn IT gekomen?

Via mijn broer, die op dat moment als consultant voor Colijn IT werkte, ben ik toen na mijn afstuderen in 1996 ook bij Colijn IT begonnen op de support afdeling. Inmiddels werk ik hier nu al 21 jaar! Hoewel mijn opleiding niet aansloot bij dit werk had ik wel al wat programmeerervaring opgedaan en via de post-HBO opleiding had ik tevens ook wat geleerd over boekhouding. Daarnaast kon ik via de LOI een cursus logistiek volgen, zodat ik mij nog beter kon verplaatsen in vragen van klanten.

Rene Wansink


Hoe krijg je energie van je werk?


Binnen support houd ik me vooral bezig met vragen en problemen van klanten die wat meer uitzoekwerk vereisen. Daarnaast houd ik me ook bezig met maatwerk voor klanten, zoals lay-outs en creëer ik allerlei soorten overzichten, zoals BI of Excel exports, wanneer klanten daar om vragen. Ik krijg energie van mijn werk als ik echt iets voor klanten kan betekenen, ze echt kan helpen met bijvoorbeeld een module die ze heel goed kunnen gebruiken, of bijvoorbeeld wanneer klanten met een probleem zitten en ik dat goed kan oplossen, en daarmee die klanten weer op weg kan helpen.


Wat doe je naast werken bij Colijn?

In het weekend gaan we met onze zoons mee naar de voetbal. Ze voetballen beiden bij FC Dauwendaele in Middelburg en we gaan graag mee om te supporten. Daarnaast speel ik bij de fanfare in Veere, waarmee we één of twee keer in de week repeteren. Ik  speel euphonium, een koperen blaasinstrument met een donkere, zware klank. We treden regelmatig op, onder andere met kerst, op Koningsdag, op zomerconcerten, etc..

In de vakantie gaan we met de caravan op pad. De laatste jaren zijn we nog niet te ver weg gegaan, maar nu de jongens wat groter worden, rijden we in de zomer naar Frankrijk om daar lekker vakantie te vieren.