Snelle vraag?

Snelle vraag

Vul hieronder uw gegevens in en er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

Personal Info

Contactdata

Contacttime

Contacttext

Newsletter

* Vereiste velden

Service module

Correct en efficiënt afhandelen

Geen klachten, maar servicevragen! Een servicevraag wordt in veel gevallen een klacht als deze niet goed wordt afgehandeld en klachten voorkomt u met de service module. De hoeveelheid werk, het aantal te ondernemen stappen en soms ook de complexiteit van een servicevraag, maken het vaak moeilijk deze correct af te handelen. De service module laat u precies zien welke servicevragen er lopen en in welk stadium deze zich bevinden en/of welke medewerkers verantwoordelijk zijn voor de opvolging daarvan. Daarmee wordt de controle op de lopende servicevragen eenvoudig.

Integrale koppeling met orders

Maar de service module regelt nog veel meer voor u. Door een integrale koppeling met uw orders, kan de servicemodule gelijk bepalen of er sprake is van een garantiekwestie of niet. Geen ingewikkelde of tijdrovende handelingen meer, u selecteert gewoon uit de order historie van de klant het betreffende artikel en de rest wordt door Combiflex geregeld. Bijvoorbeeld een automatische bevestigingsbrief naar uw klanten, de bestelling van de benodigde onderdelen, het plannen van de reparatie/levering en indien gewenst, het factureren van de serviceafhandeling.

Koppeling van foto’s

In combinatie met de module “documentenbeheer” is het zelfs mogelijk om digitale foto’s te koppelen aan een servicebon/–vraag in het systeem. Wel zo handig als dat gelijk de foto van de schade beschikbaar is, om dit duidelijk te maken aan uw leverancier. Dit is nu één van die zaken waaraan u kunt merken dat in Combiflex over alle details goed nagedacht is.

Servicestatistiek

Op basis van de servicevragen/–bonnen houdt Combiflex ook automatisch een servicestatistiek voor u bij. Cruciale vraag waar door deze module onder andere een antwoord op wordt gegeven is: voldoet de leverancier wel aan de gestelde normen? Kortom, wat is het aantal servicegevallen geweest bij een leverancier in een bepaalde periode en wat zijn de servicekosten daarbij geweest. Daarmee geeft de service module een antwoord op een hele belangrijke vraag: zijn bepaalde artikelen onder de huidige condities rendabel genoeg om binnen het assortiment te houden?

Image building

De mate waarin en vooral ook de wijze waarop aan een servicevraag kunt voldoen, kan sterk imagobepalend zijn. Wellicht dus de belangrijkste bijdrage die de service module aan uw onderneming kan leveren is een goed imago door een adequate serviceafhandeling.

Wat kunnen wij voor u doen?

Zullen we bespreken hoe uw bedrijf versterkt kan worden door onze oplossingen?

Personal Info

Contacttime

Contacttext

Newsletter

* Vereiste velden