Snelle vraag?

Snelle vraag

Vul hieronder uw gegevens in en er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

Personal Info

Contactdata

Contacttime

Contacttext

Newsletter

* Vereiste velden

QINA PTN

De communicatie van de detailhandelaar tot de fabrikant stroomlijnen: dat is waar het e-Business Platform QINA PTN voor staat. Het QINA PTN is een open, veilig, betrouwbaar en kostenefficiënt handel- en distributieplatform. Het stelt u in staat om op een efficiënte manier een privaat netwerk op te zetten tussen partners. Het QINA PTN is op dit vlak dé referentie in de meubelsector.

Open

Het QINA PTN (Private Trading Network) is een open platform dat alle deelnemers toelaat om op een flexibele en efficiënte manier elektronisch handel te drijven. Dankzij de ondersteuning van Internationale standaarden en bijhorende conversies kan éénieder, groot en klein, onderling berichten uitwisselen. Dit zorgt ervoor dat de aangesloten partijen zich niets moeten aantrekken van de standaarden die de andere partij gebruikt. QINA zorgt voor een naadloze conversie. QINA garandeert de compatibiliteit met de meest gangbare Internationale standaarden: CSA-PRICAT, EDIFACT, XCBL en XML. Ook niet-QINA-klanten kunnen met de juiste QINA-connector gebruik maken van het QINA PTN. Het QINA-netwerk staat open voor andere netwerken. Zo communiceren we sinds kort met het TeleCatNet-netwerk (CSA-PRICAT).

Veilig

Het QINA PTN is een betrouwbaar en veilig medium, zoals een Trading Network moet zijn. Alle berichten (orders, ASN’s, ...) moeten van de juiste partner naar de juiste partner gestuurd worden. En dat nog eens in het juiste formaat (zie hierboven). Bovendien krijgen enkel de juiste detaillisten de catalogi te zien die voor hen van toepassing zijn. Om dit alles te garanderen is het QINA PTN een uiterst gesofistikeerd netwerk met strenge beveilisingsnormen. Daarom heeft QINA gekozen om een Public Key Infrastructure (PKI) te ondersteunen—het mechanisme van veiligheidscertificaten met bijhorende digitale handtekening. Deze infrastructuur geniet de dag van vandaag een wereldwijde ondersteuning en biedt een beveiligd transactieplatform dat toelaat de veiligheid en confidentialiteit van elke transactie (bvb. versturen van een order, ontvangen van een bevestiging…) te waarborgen. Ook de Vlaamse Overheid ondersteunt dit mechanisme. Aanbieders van deze veiligheidscertificaten zijn o.a. Belgacom e-Trust, Belsign, Verisign en vele anderen!

Betrouwbaar

Een feilloze technische werking is evident, maar er is meer. QINA heeft strenge spelregels die de garantie bieden op een betrouwbaar netwerk. Dit is noodzakelijk om de geheimhouding van alle gegevens en intellectuele rechten van de aangeboden data (catalogus, foto’s, brochures, etc.) te waarborgen. Immers enkel die specifieke detaillist mag die specifieke catalogus zien die voor hem van toepassing is. Daarnaast wil u er ook zeker van zijn dat de berichten/orders die u verstuurt, effectief bezorgd worden. Hiervoor staat QINA garant. Via diverse systemen zorgen wij ervoor dat geen enkel bericht verloren gaat.

Kosten besparend

Communicatiekosten kunnen snel oplopen, daarom is het belangrijk dat de communicatie met het Trading Network via toegankelijke media kan verlopen zoals het Internet. Voor de deelnemer biedt dit een echte opportuniteit gezien de relatief bescheiden investering en gebruikskost. Tevens biedt QINA een enkelvoudige toegang aan voor berichten die via het Internet en via het X.400-netwerk (EDI) worden ontvangen. Door het samenbrengen van beide berichtenstromen kan een deelnemer op de voor hem meest kostenefficiënte manier communiceren. Doordat QINA een forfait-kostenmodel hanteert, zijn er geen beperkingen in het aantal relaties waarmee wordt gecommuniceerd noch in het aantal berichten dat wordt verhandeld (m.u.v. externe netwerken). Gegeven de aard van het gehanteerde kostenschema bij het uitwisselen van EDI-berichten, is de communicatie over het Internet een goedkopere en flexibelere oplossing. Bovendien bespaart de retailer zeer veel tijd. Hij moet immers zijn productcatalogus niet meer zelf ingeven. Dit wordt voor hem gedaan door de producent.

Wat kunnen wij voor u doen?

Zullen we bespreken hoe uw bedrijf versterkt kan worden door onze oplossingen?

Personal Info

Contacttime

Contacttext

Newsletter

* Vereiste velden